04-06-2021
Danmarks rumstrategi er blevet opdateret. Fremadrettet skal vi i højere grad bruge rummet til at løse udfordringerne omkring klima, natur, biodiversitet og miljø. Her ses også klyngerne som en central aktør.
Rummet bidrager allerede i dag med viden og data i forhold til at løse en række udfordringer inden for klima-, miljø-, natur- og biodiversitetsovervågning samt mere bæredygtige transportløsninger. I fremtiden skal mulighederne, som rummet giver os, bruges i endnu højere grad til at skabe grønne løsninger til samfundet. Udover at have et grønt fokus vil strategien understøtte en øget digitalisering i forhold til kontrol og tilsyn samt i forhold til øget vækst inden for en lang række grønne teknologier og anvendelser. Et centralt element i den opdaterede rumstrategi er fokusset på øget sikkerhed og beredskab, herunder blandt andet i Arktis, i forhold til øget anvendelse af rumbaseret infrastruktur.
Opdaterede målsætninger
Rumbaseret infrastruktur og data skal på baggrund af den opdaterede rumstrategi bidrage:
Målsætningerne kan for eksempel udfoldes gennem tæt samarbejde bl.a. mellem virksomheder, klynger og vidensinstitutioner.
Læs Danmarks nationale strategi for rummet
Bolette er ejer og direktør i Navigators. Hun er uddannet civilingeniør med speciale i fiskeriteknologi, projektleder og mediator.
Charlotte er markedsføringsøkonom. Hun er specialist i databehandling og er analyseansvarlig i Navigators.
Charlotte er cand.negot. i engelsk og er kommunikationschef og projektleder i Navigators.
Navigators udvikler og faciliterer nye forretningsmodeller og samarbejdsmodeller. Vi arbejder med klynger og netværk. Vi udarbejder kortlægninger og analyser. Vi vejleder om styring og certificering. Vores mission i Navigators er at navigere, motivere og få mennesker til at samarbejde.